HTML

„Ennyit mára a könnyűzene újdonságaiból”

Sok szeretettel küldöm e dalt
Egy levélíró mamának
Sok szeretettel küldöm e dalt
Adja át a lányának
Maradok őszinte híve
Maradok őszinte híve

Sok szeretettel küldöm e dalt
Egy vezérigazgatónak
Sok szeretettel küldöm e dalt
Tekintse ezt vigasznak
Maradok őszinte híve
Maradok őszinte híve

Leveleiket szeretettel várom

Sok szeretettel küldöm e dalt
Egy komoly zenetudósnak
Sok szeretettel küldöm e dalt
Legyen tőle vidámabb
Maradok őszinte híve
Maradok őszinte híve

Sok szeretettel küldöm e dalt
Egy nyugalmazott tanárnak
Sok szeretettel küldöm e dalt
Ne féljen, ez nem árthat
Maradok őszinte híve
Maradok őszinte híve

Friss topikok

  • Dani77: Ezzel kb. egy időben jelent meg ez a kislemez: www.youtube.com/watch?v=FA9VBMc5vDE én nem érzek ra... (2012.04.22. 22:14) Barta Tamás
  • dr. orter: @rollando: tolcsvay béla maga nem akart benne lenni, eleve, tehát az ötlet maximum a többiektől jö... (2011.03.07. 11:40) Fonográf
  • pistibacsi: Istenem! Ez a Bay Éva mekkora egy jó nő volt! (2010.03.05. 13:57) GM49
  • sandorjeno: www.youtube.com/watch?v=yj9yPp8lkXk&feature=related (2010.02.05. 11:26) Billy Joel
  • dr. orter: @sandorjeno: szerintem smink. nem is izzad. (2010.01.28. 12:27) Paul McCartney, Paris, Bercy

Linkblog

All starts...

2008.07.23. 18:43 sandorjeno

Már megszokhattuk, hogy az ország, vagy a világ leghíresebb zenészei összeállnak, hogy valamilyen nagy dolog érdekében vagy valamelyikük emlékére közösen lépjenek fel egy koncerten, hogy aztán általában a Hey Jude dallamaira összeborúlva ünnepeljék magukat. Ebből aztán néha nagyon érdekes dolgok tudnak kisülni.

Első klippünkben Paul McCartney énekel egy 1997-es koncerten. A gitáron Eric Clapton és Mark Knopfler, a dobon minden jótékonysági koncertek királya Phil Collins. A felvételen a híres Beatles trilógia egyik legjobb élő feldolgozása hallható. 

 

És akkor maradjunk is ugyanezen a színpadon és hallgassuk meg, hogy hogyan szól ez az alkalmi formáció ha Marc Knopfler vezeti. A számról már volt szó az Első Emelet kapcsán...

Örömzene. Nekem ez a szó jut eszembe amikor hallgatom ezt a felvételt.

És a mai összeállításunkat zárjuk egy szégyenteljes magyar párhuzammal. 2001-ben a nagy generáció 3 nagy zenekara az Illés, az Omega, és a Metró együtt lépett fel a Népstadionban. És úgy gondolták, hogy jó ötlet próba nélkül közösen is eljátszani néhány számot. Nem kellett volna, de talán segít megválaszolni, hogy akkor pontosan mi is a különbség a magyar és a jobb sorsú nyugati sztárok között? Csaknem a realitás érzék;)

 

Várom a kommenteket az utolsó kérdés kapcsán!

4 komment

Címkék: beatles paul mccartney eric clapton phil collins all starts marc knopfler

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyitmara.blog.hu/api/trackback/id/tr24582202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. orter 2008.07.24. 10:05:13

Jó kérdés. Ittak ezek is, azok is. Sőt, azok keményebb cuccokat is használtak. Lehet, hogy ha a kemény drogokat túléled, akkor már reálisabban látod a világot, meg magadat, mintha csak ötven éve folyamatosan be vagy rúgva? Érdekes... Ugyanakkor az is igaz, hogy Sting vagy Clapton nem tehetségesebb, mint Szörényi vagy Frenreisz. (Pásztory és Phil Collins összevetését most kihagynám.) Valami közben romlott el.

caféopen · http://www.cafeopen.eu 2008.07.25. 18:06:23

Szóval, talán az a rejtély nyitja, hogy bár ugyanonnan indulnak 50 év alatt az egyik "csapat" folyamatosan tanul, fejlődik, a másik folyamatosan romlik. Vagy miért van az, hogy a Beatles fenállása alatt egyre szinvonalasabb dolgokat csinált, és McCartney még ma is tud egy piacképes vállalható koncertet adni, míg mondjuk az Illés 1981-ben legjobb koncertjükön is ugyanazt a szart játszották ugyanúgy??? Igen, lehet, hogy a kemény drogok. De talán van itt valami kultúrális mentalitás beli különbség is. Vagy nem?

CajaWaga 2008.08.15. 12:32:25

A csúnya rossz kapitalista népbutításban azok a burzsoá bálványok csak a képünkbe röhögnek, és felvágnak a nyers és hideg profizmusukkal, úgy tesznek, mintha milyen jól tudnának együtt zenélni... Pedig mi magyarok tudjuk megmutatni igazán, hogy milyen is valódi ember. A dolgozó, szenvedő, gyötrődő magyar, ahol nem számít a profizmus, meg a ritmus, meg a hangnem, csak a szív, a lélek, ahol ezer fiatal, kőbányaival a kezében üvöltheti a slágereket a kedvenceivel, és az sem ronthat semmit az összhatáson...

Van egy kedvenc ilyen klippem, ahol két "óriás" játszik együtt. A vak, a klippen max 20 éves Jeff Healey és a semmiből hőssé válni tudó virtuóz Steave Ray Vaughan (még a Robin Hood-os korszakában) játszik egy közös nótát. Nekem ez a tipikus örömzene.

www.youtube.com/watch?v=XqU9RZqvFKY&feature=related

caféopen · http://www.onlinekkv.hu 2008.08.16. 15:47:20

Most látom, hogy Freinreisz itt sem nyúl a húrokhoz...
süti beállítások módosítása