HTML

„Ennyit mára a könnyűzene újdonságaiból”

Sok szeretettel küldöm e dalt
Egy levélíró mamának
Sok szeretettel küldöm e dalt
Adja át a lányának
Maradok őszinte híve
Maradok őszinte híve

Sok szeretettel küldöm e dalt
Egy vezérigazgatónak
Sok szeretettel küldöm e dalt
Tekintse ezt vigasznak
Maradok őszinte híve
Maradok őszinte híve

Leveleiket szeretettel várom

Sok szeretettel küldöm e dalt
Egy komoly zenetudósnak
Sok szeretettel küldöm e dalt
Legyen tőle vidámabb
Maradok őszinte híve
Maradok őszinte híve

Sok szeretettel küldöm e dalt
Egy nyugalmazott tanárnak
Sok szeretettel küldöm e dalt
Ne féljen, ez nem árthat
Maradok őszinte híve
Maradok őszinte híve

Friss topikok

  • Dani77: Ezzel kb. egy időben jelent meg ez a kislemez: www.youtube.com/watch?v=FA9VBMc5vDE én nem érzek ra... (2012.04.22. 22:14) Barta Tamás
  • dr. orter: @rollando: tolcsvay béla maga nem akart benne lenni, eleve, tehát az ötlet maximum a többiektől jö... (2011.03.07. 11:40) Fonográf
  • pistibacsi: Istenem! Ez a Bay Éva mekkora egy jó nő volt! (2010.03.05. 13:57) GM49
  • sandorjeno: www.youtube.com/watch?v=yj9yPp8lkXk&feature=related (2010.02.05. 11:26) Billy Joel
  • dr. orter: @sandorjeno: szerintem smink. nem is izzad. (2010.01.28. 12:27) Paul McCartney, Paris, Bercy

Linkblog

GM49

2010.03.05. 11:28 dr. orter

Csodás dolog az internet, győzzük csak áldani a kort, amiben élünk, hát mikor történhetne meg velünk ugyanez, mint ami most velem, azt gondolom, a múltban soha.

Valamikor boldogult gyermekkoromban ment a rádióban sokszor egy szám, tetszett, a szövegéből sokmindent tudtam, pedig a szöveg mindig is nehezebben rögzült. Később az a sor, hogy "CB, rádió, hiradó" nem volt teljesen értelmezhető már az eredeti szövegkörnyezetéből kiragadva, de lenni szokott, főleg talán gyerekkorban, hogy egy dal egyetlen sora marad meg, és az ember aköré maga kreál mindenféle dallamokat, szövegeket, sosem ugyanazt. Hát én ezt tettem, és használtam, énekeltem. És akkor ott van még a "Brékó, brékó!", ami ettől a szövegtől-dallamtól nekem valószínűleg már kezdetben különvált, önálló életre kelt, mondogattuk egymásnak (szolgálati lada níva, CB adóvevő, játszottunk vele), meg mondogattuk váratlanul, ahogy eszünkbe jutott, bármilyen játék közben.

Azután eltelik 25 év, és egyszeriben rábukkanok az interneten (áldjuk a kort, amiben ez megadatik nekünk) a GM49 edgyik dalára, Brékó, brékó, és ott van benne a sor is, és meghallgatva valami beindul belül, mert hogy 25 éve ezt egészen biztosan nem hallottam, és mégis ismerem, szavak, képek, leírható formák nem jönnek elő olyan intenzíven a gyerekkor ezen időszakából, mint bizonyos érzések, színek, illatok, és ez a zene ezt megteszi, előhozza.

Számomra meglepetés: a zenekar alapítója-zeneszerzője-énekese-(és részben névadója) Galla Miklós. A zene tipikus new wave-es szintipop, nem véletlenül rokonítható többek között a KFT-vel. Az évszám 1985, a zenekar egyetlen nagylemezéről szól a dal. 

Félreértések elkerülésére: természetesen a fenti dalt nem Galla énekli. Ellenben az alábbi klipben ő énekel. Zeneileg is izgalmasabb. 

1 komment

Címkék: new wave galla miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyitmara.blog.hu/api/trackback/id/tr101811055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2010.03.05. 13:57:05

Istenem! Ez a Bay Éva mekkora egy jó nő volt!
süti beállítások módosítása