HTML

„Ennyit mára a könnyűzene újdonságaiból”

Sok szeretettel küldöm e dalt
Egy levélíró mamának
Sok szeretettel küldöm e dalt
Adja át a lányának
Maradok őszinte híve
Maradok őszinte híve

Sok szeretettel küldöm e dalt
Egy vezérigazgatónak
Sok szeretettel küldöm e dalt
Tekintse ezt vigasznak
Maradok őszinte híve
Maradok őszinte híve

Leveleiket szeretettel várom

Sok szeretettel küldöm e dalt
Egy komoly zenetudósnak
Sok szeretettel küldöm e dalt
Legyen tőle vidámabb
Maradok őszinte híve
Maradok őszinte híve

Sok szeretettel küldöm e dalt
Egy nyugalmazott tanárnak
Sok szeretettel küldöm e dalt
Ne féljen, ez nem árthat
Maradok őszinte híve
Maradok őszinte híve

Friss topikok

  • Dani77: Ezzel kb. egy időben jelent meg ez a kislemez: www.youtube.com/watch?v=FA9VBMc5vDE én nem érzek ra... (2012.04.22. 22:14) Barta Tamás
  • dr. orter: @rollando: tolcsvay béla maga nem akart benne lenni, eleve, tehát az ötlet maximum a többiektől jö... (2011.03.07. 11:40) Fonográf
  • pistibacsi: Istenem! Ez a Bay Éva mekkora egy jó nő volt! (2010.03.05. 13:57) GM49
  • sandorjeno: www.youtube.com/watch?v=yj9yPp8lkXk&feature=related (2010.02.05. 11:26) Billy Joel
  • dr. orter: @sandorjeno: szerintem smink. nem is izzad. (2010.01.28. 12:27) Paul McCartney, Paris, Bercy

Linkblog

Mini

2008.06.23. 21:29 dr. orter

Pisti kedvéért jöjjön a Mini, és persze a Vissza a városba. Eredetileg a dal így szólt.


A dal velem egyidős. Mindig olyan érzésem van, Török Ádám vagy csak rosszkor született, vagy egyszerűen olyan világban élt, ahol mindig mindennel el kellett késni. A Vissza a városba tíz évvel korábban világszenzáció lett volna. Erős Hey, Joe utóhatása miatt 1978-ban ez már csak szimplán egy jó kísérlet. Mármint zeneileg. Tartalmilag majd Pisti vagy esetleg Tamás elemzi.

A dal szólt így is egy koncerten:

Aztán később így is.

Felgyorsult (kár érte), Závodi, aki egy korábbi Mini felállásban volt tag imitál egy szólót (kár érte), a szöveg szétesik (kár érte), a megfelelő korosztály azonban élvezi így is, nyilván nem a produkciót, hanem a dalt magát.

2 komment

Címkék: mini koncert török ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyitmara.blog.hu/api/trackback/id/tr2535960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2008.06.27. 14:01:22

Fiatal voltam még, amikor már járt a híre annak, hogy a Miniben valaha játszott zenészek évente összejöttek bulizni, és voltak vagy hetvenen. Azóta biztos nem lettek kevesebben, hacsak nem halt meg valaki közülük. Legutóbb, egyben életemben először hat éve láttam Ádámot színpadon és közelről a balassagyarmati sörfesztiválnak nevezett rendezvényen. A doboknál nem más, mint Köves Miklós ült. A sátorban voltunk vagy harmincan, és a koncertet kb. öten figyelték még rajtam kívül. Eszembe jutott, hogy 25 évvel azelőtt, amikor 15 éves voltam, már megvolt a jegyem a miskolci úttörőházban tartandó koncertre. Előtte a fejemre tapsztott 2 W-os Tesla hangfalakkal meghallgattam az akkor megjelent egyetlen albumukat ráhangolódásképpen. Aztán a koncert jól elmaradt.

A dalt Tamás talán majd elemzi, nekem igazán az jutott eszembe a könnyeikkel köszködő öregemberekről meg a szöveget éneklő fiatalokról, hogy ezek az emberek épp most nem gondolnak semmi fontosra. Nem akarnak megoldani problémákat. Egy olyan "fasz tudja" feeling ez. Fel a tóhoz, ahol nincs senki, meg úton lenni, mert tele van a tököm az egész kibaszott világgal, de azért egyedül is szar. Különben is megszoktam az öblítős vécét meg a melegvizet. Szavasz. Nekem inkább az érthetetlen, hogy tudnak ilyen ótvar világot építni maguk körül azok az emberek, akik kamaszkorukban ilyen zenéken szocializálódtak.

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2008.06.27. 14:03:52

Ja, szerintem Závodi nem kamuszólót játszott. Tudta, hogy nincs tétje a dolognak. Úgyis csak annak van jelentősége, amit hozzá képzelsz. Ez egy ilyen. (Bocs, ez még az előző bejegyzéshez kellett volna, csak kifelejtettem)
süti beállítások módosítása